Kelly Moerland en Nick Pikaar sporter van het jaar in Leiderdorp

Aad Rietveld
Leiderdorp

Rugbyster Kelly Moerland (DIOK) en korfballer Nick Pikaar (TOP) zijn gehuldigd als sportman en sportvrouw van het jaar 2014 in Leiderdorp. Zij kregen hun prijs gisteravond op het jaarlijkse sportgala.

Beiden vierden dit jaar met hun team een nationaal kampioenschap. Toch schrijft de organiserende stichting Sportpromotie Leiderdorp op zijn website dat het niveau van de winnaars ’bescheidener’ is dan vorig jaar.

De sportverkiezing - de twintigste - was weer een drukbezochte happening in de aula van het Visser ’t Hooft Lyceum, met veel amusement: ballet, jazz- en paaldansen, zangeres Meike van der Veer, een trommelgroep en een demonstratie aikido. De traditie wil dat het feestje begint met een videoboodschap; die kwam dit keer van voetbaltrainer en tv-presentator Hans Kraaij jr.

De aanmoedigingsprijs ging naar de in Australië geboren maar in Leiderdorp woonachtige turnster Olivia Mulready (12). Zij dankt die prijs aan haar uitverkiezing voor Jong Oranje en drie medailles op de meerkamp. De club van het jaar is Vereniging IJssport Leiderdorp omdat die, in de woorden van de jury, na 130 jaar nog steeds springlevend is. Vanwege zijn grote verdiensten voor voetbalclub RCL werd Teun Rietveld uitgeroepen tot vrijwilliger van 2014. Rietveld is al zestig jaar lid van die club. Hij zat 25 jaar in het bestuur, verzorgt nog steeds trainingen en is de man die de scheidsrechter voor wedstrijden van het eerste elftal ontvangt.

Sportvrouw van het jaar Kelly Moerland maakt deel uit van het eerste damesteam van DIOK, dat kampioen werd in de eerste klas en zo terugkeerde in de ereklasse.

Op de komst van de winnaar bij de mannen moest de zaal even wachten. Nick Pikaar speelde gisteravond nog met TOP Sassenheim een wedstrijd in Delft, voordat hij naar Leiderdorp kon komen om zijn prijs in ontvangst te nemen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.