Jostiband speelt in Archeon

De opbrengst van het concert is voor de CliniClowns.

Theo de With
Alphen aan den Rijn

De Jostiband geeft op zondag 9 september een concert in Archeon, het archeologische themapark in Alphen aan den Rijn.

De Romeinse arena fungeert als podium voor het orkest, bestaande uit muzikanten met een verstandelijke beperking. De opbrengst van het concert gaat naar de stichting CliniClowns.

Het Alphense openluchtmuseum viert in 2018 het 25-jarig bestaan. Het park werd in 1993 geopend en maakte na een faillissement een doorstart in kleinere vorm. Bezoekers kunnen ervaren hoe het leven in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen was. Later is het park uitgebreid met een Romeins museum en een archeologiehuis.

Dit jaar is in Archeon begonnen met de restauratie van de zogeheten Zwammerdamschepen. Deze schepen van hout stammen uit de Romeinse tijd en werden in de jaren zeventig opgegraven op het terrein van zorginstelling Hooge Burch in Zwammerdam.

Laat deze instelling nu toevallig ook de thuisbasis zijn van de Jostiband. Veel muzikanten wonen in een van de huizen op terrein van de instelling, die tegenwoordig Ipse De Bruggen heet.

Het concert van de Jostiband is een van de jubileumactiviteiten van Archeon. De muzikanten speelden al in het Koninklijk Concertgebouw, de ZiggoDome en De Doelen in Rotterdam. Nu kunnen de verstandelijk gehandicapte musici ook Archeon aan hun lijstje met concertlocaties toevoegen.

Het concert op zondag 9 september begint om 16.00 uur. Een kaartje kost 7,50 euro. De opbrengst, aangevuld met een donatie van Archeon, is bestemd voor de ook 25 jaar bestaande CliniClowns.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.