Tessa van Schagen wint voor eigen publiek 200 meter

Patrick Moeke
Leiden

Speciaal voor haar waren er veel bezoekers gebleven. Op haar eigen baan in Leiden hoopte Tessa van Schagen aan het eind van de dag op de 200 meter opnieuw voor sprintsucces te zorgen. De 23-jarige sprintster stelde de toeschouwers niet teleur. Na een indrukwekkende eindsprint kwam ze met een tijd van 23,51 als eerste over de meet.

De jury beoordeelde haar prestatie niet als goed genoeg om opnieuw de Gouden Spike te winnen. Ze was met haar tijd ook een halve seconde langzamer dan haar indrukwekkende sprint van vorig jaar. Niettemin was de sprintster zeer content met haar prestatie. ,,Het seizoen is voor mij pas net begonnen”, zei Van Schagen terwijl ze nog op adem moest komen van haar wedstrijd. ,,Dit is mijn derde wedstrijd van het seizoen. Dan is dit helemaal niet verkeerd.”

Van Schagen zal nog wel een tandje harder moeten lopen om de WK-limiet te halen. Die staat op 23.10. ,,Ik weet van mezelf dat ik harder kan dan die tijd. Het zou dus goed moeten komen.”

Eerder op de avond stond Van Schagen langs de baan om haar ploeggenote van Leiden Atletiek, Roos van Elk naar voren te schreeuwen. De 17-jarige atlete kwam op de 800 meter als achttiende over de streep. Ze noteerde een tijd van 2:14,15.

Op de 100 meter belandde Leonie van Vliet van AAV ’36 nipt naast het podium. Van Vliet kwam in een tijd van 11,97 als vierde over de streep en kwam zes honderdste tekort voor het ereschavot.

Naast Van Schagen maakte op de 200 meter ook Andrea Bouma indruk. De 17-jarige sprintster van AV De Spartaan werd in een tijd van 24,09 knap derde. Ze plaatste zich daarmee bovendien voor de Europese Jeugd Kampioenschappen. Haar clubgenoot van AV De Spartaan, Simon Grannetia, kwam tijdens de 3000 meter steeple als zesde over de finish in een tijd van 8:58,54.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.