Volop presentjes voor voetballers Hillegom

Welmoed de Langsportredactie@leidschdagblad.nl
Hillegom

Het is alweer enkele decennia geleden dat de buurdorpen Hillegom en Lisse jaarlijks derby's afwerkten. De bezoekers vierden het weerzien vooral door Hillegom volop cadeaus aan te bieden. De nummer twee kreeg namelijk flink wat hulp bij de 5-0 zege.

Hillegom kreeg zondag van alles op een presenteerblaadje. Niet alleen werd het door tegenstander FC Lisse flink in de watten gelegd, ook concurrent BMT liet onverwacht punten liggen tegen middenmoter VUC. Hillegom komt nu op drie punten van de Haagse koploper. ,,Super dit. We hadden het kampioenschap ook echt nog niet opgegeven. We zitten er nu weer kort op. Gemotiveerder kun je ons niet krijgen”, aldus Hillegom-doelman Daan Ruigrok, die samen met FC Lisse-doelman Sander Hogervorst gisteren de meest besproken speler was.

De eerste scoorde zeven minuten voor rust de 3-0 bij de blunderende ander. Hogervorst schatte de verre uittrap van Ruigrok namelijk verkeerd in en liep na een stuit zo onder de bal door. Ruigrok: ,,Ik was verbaasd dat hij er zo in vloog. Voor die jongen natuurlijk sneu, maar voor mij hartstikke leuk. Ik had nog nooit gescoord.”

Het was gisteren niet de enige blunder die Hogervorst maakte. Al na zeven minuten timede hij bij een corner verkeerd, waardoor Nick van Staveren bij de tweede paal de bal in alle vrijheid binnen kon tikken. Twee minuten later stond hij verstijfd bij een door Joey Sobhi in de muur van richting veranderde vrije trap van Jeroen Dedel.

Hoewel hij aan de tweede treffer niet veel kon doen, was het duel na tien minuten al gespeeld en de start van FC Lisse daarmee bepaald niet zoals je die bij een derby mag verwachten. Er was te weinig strijd, bevlogenheid en er miste een over-mijn-lijk-mentaliteit om het Hillegom lastig te maken. ,,Maar tegen dit soort doelpunten is niet aan te voetballen of te trainen”, aldus Lisse-trainer Stephan Spruijt. ,,Na die 2-0 gingen we overigens best aardig voetballen. Maar als je met zo’n bal over de keeper op 3-0 achterstand komt, ja dan is het wel gespeeld. Het was domper op domper.”

De ploeg maakt toch al niet de meest glorieuze fase door. Lisse is inmiddels naar de vierde plaats van onder gezakt en onduidelijk is of de club volgend seizoen nog wel een representatief elftal op de been kan brengen. Een aantal spelers denkt eraan te stoppen of te vertrekken. Spruijt: ,,We doen er alles aan om erin te blijven. Maar Hillegom is niet een tegenstander waar wij punten moeten pakken. Zij zijn ons inmiddels wel voorbij gestreefd.”

De blauwwitten kwamen via Van Staveren en Mike Sobhi zelfs nog op 5-0, waarbij de eerste ook bij de 3-0 nog betrokken was. Bij de lange bal van Ruigrok - die toch al in het doel zou belanden - gaf hij een onnodige tik na. Ruigrok: ,,Maar zet hem op mijn naam hoor. Van Staveren maakt elke wedstrijd al een doelpunt.”

Hillegom: Ruigrok, Van de Berg, De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen, Van der Paard, Ryan (54. Maitan), Pijpers, J. Sobhi (M. Sobhi), Van Staveren, Dedel (72. Tebbens).

FC Lisse: Hogervorst, Meiland, Tibboel, Ten Have, Hoejenbos, J. Prins, Van Beelen, Van der Veek, Schaap, B. Prins, Van Rooyen (54. Segers).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.