Rijnsburgs bedrijf Jora Vision is failliet

Paul de Vlieger
Rijnsburg

Jora Vision in Rijnsburg is failliet. Alle ruim tachtig personeelsleden zijn ontslagen. Zij zijn vrijdagochtend ingelicht.

De op Klei-Oost gevestigde pretparkontwerper en -bouwer was al eerder surseance van betaling verleend. Bruno Tideman, die sinds de surseance bewindvoerder was, is nu aangesteld als curator.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft het personeel met grote verslagenheid op het nieuws gereageerd. Zoals gebruikelijk bij een faillissement moesten alle spullen zoals mobiele telefoons en leaseauto’s direct worden ingeleverd. Ook de telefoonaansluiting van Jora Vision is al buiten gebruik gesteld.

Komende dagen wordt bekeken of op enigerlei wijze een doorstart van het bedrijf - al dan niet in afgeslankte vorm - mogelijk is. ,,We hopen allemaal dat dit gebeurt; alle personeelsleden zijn gek op dit bedrijf. Maar niemand verwacht dat er in een eventuele nieuwe situatie voor iedereen werk zal zijn’’, zegt de woordvoerder.

Jora Vision kwam in moeilijkheden door een conflict over meerwerk bij de grootste klus in zijn bestaan: de nieuwe dierentuin van Emmen. Daarbij zou het gaan om een bedrag van meerdere miljoenen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.