Nieuwe eisen voor steigers

leiden

Leidenaars die een aanlegplaats willen bouwen, mogen dat voortaan alleen doen met een beperkt aantal houtsoorten. Dat heeft de gemeenteraad besloten tijdens de behandeling van een vernieuwd ligplaatsenplan. Ook is besloten drie modelsteigers te ontwerpen. Wie zijn steiger vervangt door zo'n modelsteiger, kan subsidie krijgen.

De gemeenteraad floot het college van B en W terug over materiaalgebruik. Het college had steigerbouwers willen verplichten tot het gebruik van hardhout met FSC keurmerk of hergebruikt plastic. Daarmee zou Leiden veel strenger zijn dan het hoogheemraadschap van Rijnland en dat ging de VVD en D66 te ver. Zij stelden voor alle FSC-keurmerk houtsoorten toe te staan en bovendien onbehandeld eiken, Europees naaldhout , wilgentenen en Siberische lariks. Alleen GroenLinks stemde daar uiteindelijk tegen.

Verder had het college van B en W het Rapenburg bootjesvrij willen maken. Nu door drie ligplaatsen in een bocht te schrappen en in de toekomst door geen nieuwe vergunningen meer af te geven als bewoners zelf ligplaatsen laten verdwijnen. Ook dat ging de gemeenteraad te ver.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.