Nieuw dorpshart voor Valkenburg

Impressie van de uitbouw bij de huidige Terp in Valkenburg.

Impressie van de uitbouw bij de huidige Terp in Valkenburg.

Dick van der Plas
Valkenburg

In Valkenburg draaien de seizoenen rond ’de Mart’. Dus als wethouder Jacco Knape de verwachting uitspreekt dat het nieuwe Dorpshuis ’voor de volgende mart’ klaar is, weet iedereen dat de oplevering vóór de tweede week van september 2015 is gepland.

De kern Valkenburg heeft dan de beschikking over een gebouw waar een belangrijk deel van het dorpsleven zich gaat afspelen, aangevuld met een aantal gewenste welzijns- en zorgvoorzieningen én een moderne bibliotheek die veel open is.

Het Dorpshuis is in feite een De Terp 2.0, zoals dat tegenwoordig heet. Het bestaande, gedateerde zalencomplex naast de sporthal wordt opnieuw ingedeeld, opgepimpt en uitgebreid. Er komt een nieuwe entree en een centraal horecagedeelte met aansluitend een bibliotheekvestiging zoals Rijnsburg die al heeft in De Burgt, een grote zaal voor allerlei activiteiten, een ruimte voor het jongerenwerk en een nieuwe vleugel met zorg- en welzijnsvoorzieningen, plus wat vergaderruimten voor onder anderen de wijkraad, de wijkregisseur en de wijkagent.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.