’Betrek ondernemers bij het Rondje Kaag’

Starttoren bij de Kaagsociëteit.© Archieffoto Hielco Kuipers

Roy Hazenoot
Warmond

Ondernemers bij de Kagerplassen hebben bij gemeente Teylingen geklaagd over de geringe invloed die ze hebben op het Rondje Kaag. Bij het Warmondse deel van de fietsroute voelen sommigen zich buitenspel gezet.

„Schuif het huidige ontwerp terzijde”, verzocht Koen Sijlmans van restaurant de Kaagsociëteit de Teylingse raadsleden tijdens een commissievergadering in het Teylingse bestuurscentrum in Voorhout. In de plannen zoals ze nu voorliggen, worden fietsers met een pontje om de Kaagsociëteit heen geleid. „Ik kan me geen ontwerp voorstellen waar het restaurant geen deel van uitmaakt.”

Sijlmans werd hierin gesteund door een naburige ondernemer van boerderij De Eenzaamheid, Joost van Schie. „Ik ben geschrokken van hoe dit project met de gebrekkige inbreng van ondernemers tot stand is gekomen.”

De raadsleden waren onaangenaam verrast door de klachten van de bedrijven aan de Zijldijk. Ze riepen het college op om de problemen op te lossen. „Ik ga bij ze langs”, beloofde de kersverse wethouder toerisme, Bas Brekelmans. „Ik wil er met alle betrokken partijen uitkomen.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.