Ter Leede ruim langs ARC

Redactie Leidsch Dagblad
alphen aan den rijn

Hoofdklasser Ter Leede gaat als lijstaanvoerder met een plezierige voorsprong de winterstop in. De Sassenheimers wonnen zaterdag het inhaalduel bij ARC met 1-5.

De uitslag was geflatteerd. ARC vergat herhaaldelijk te scoren en dat kwam de Alphense ploeg duur te staan. In de laatste acht minuten scoorde Ter Leede nog driemaal.

De bezoekers waren in de eerste helft verdiend op voorsprong gekomen. Met wat kansjes over en weer was Ter Leede de bovenliggende ploeg. Yordi Teijsse opende de score.

Die achterstand inspireerde ARC, want die ploeg kreeg daarna de overhand, en de beste kansen. Eerst misten Sergio Ommel en Jayson Trommel, maar uit een corner scoorde de laatste alsnog. Ommel, oud-spits van onder andere Ter Leede, miste daarna een reuzenkans op 2-1.

Al vlot in de tweede helft kwam de lijstaanvoerder van de hoofdklasse A opnieuw aan de leiding, nu via Vincent Ammerlaan. Prompt ontstond een fase die een kopie was van het slot van het eerste deel. ARC kreeg meer dan genoeg kansen op de gelijkmaker. Maar alweer Ommel, Gert Labots en wederom Ommel stuitten op doelman Serge van der Ban.

Met de 1-3 gooide Robert Steemers de wedstrijd in het slot. In de slotfase schroefde topscorer Teijsse zijn totaal op naar drie in de wedstrijd en twaalf in de competitie. Daarmee sloeg hij een gaatje met Ommel, die op acht goals bleef staan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.