Spektakelploeg RCL verspeelt ook laatste kans op promotie

Terwijl Michel de Jong de promotie van Nieuwenhoorn viert, trekt RCL-speler Danny Kraijema gefrustreerd zijn shirt uit.

Terwijl Michel de Jong de promotie van Nieuwenhoorn viert, trekt RCL-speler Danny Kraijema gefrustreerd zijn shirt uit.© Foto Orange Pictures/Herman Dingler

Steef Brandsma
Rotterdam

RCL speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. De Leiderdorpers verloren na verlenging met 3-4 van Nieuwenhoorn nadat het na 90 minuten nog 2-2 stond. De stemming was niet al te rouwig na afloop, want de ploeg had de hoop letterlijk weken geleden al opgegeven en zag dit enkel als buitenkans.

Door het wegvallen van Haaglandia kwam er een plek vrij in de eerste klasse. Daar mocht RCL voor gaan strijden, kreeg het maandag te horen. Dat was acht dagen na de nederlaag tegen ARC, in de finale van de nacompetitie, en twee dagen na het slotfeest waarbij de spelers een fijne vakantie was toegewenst. Niemand die toen nog dacht aan voetballen. Uiteindelijk werd er nog tweemaal getraind, hoewel ietwat geïmproviseerd. Door de verbouwing van het complex van RCL waren er namelijk geen kleedkamers beschikbaar en was ook al het materiaal al in containers opgeborgen.

Ondanks alle ongelukjes bij het geluk van deze extra kans verscheen RCL toch met zeventien spelers bij Leonidas. Door vakanties en schorsingen echter wel veel spelers uit de jeugd en het tweede elftal, teams die al bijna een maand stil stonden. En dat was te merken. Tijdens de eerste negentig minuten kenden beide elftallen hun goede en slechte momenten, waarvan de 2-2 een goede afspiegeling was. In de extra speeltijd vloeiden de krachten van RCL toch ineens wel heel snel weg op het hete kunstgras. Het werd eenvoudig 2-4 voor Nieuwenhoorn. De late aansluitingstreffer van Ruben Leugering maakte niks meer uit.

,,Ik vind het ook zeer kwalijk dat we moesten verlengen’’, sprak vervangend RCL-trainer Henk Buyn (Stefan Luykx was verhinderd). ,,Dit waren duidelijk twee teams die aan elkaar gewaagd waren, en nu wint de ploeg met de beste fysiek. Je kan niet verwachten dat wij spelers binnen vijf dagen klaarstomen voor honderdtwintig minuten voetbal. Ik had veel liever na negentig minuten gelijk strafschoppen genomen.’’

Een gedachte waar middenvelder Leugering zich graag bij aansloot. ,,Het was een slijtageslag. De kramp schoot er aan het einde van de wedstrijd bij letterlijk elke pass in. We wilden enorm graag, maar misschien was deze wedstrijd toch iets té kort dag. De gelukkigste heeft hier gewonnen. Deze nederlaag doet dan ook veel minder pijn dan die tegen ARC.”

Ook bij Buyn overheerste trots. ,,Als je kijkt naar onze voorbereiding en selectie, kunnen we onszelf niks verwijten. Natuurlijk baal ik, maar ik baal er normaal meer van. We hebben in elk geval de mensen vermaakt. Ik denk niet dat er teams zijn waarbij meer doelpunten zijn gevallen in de nacompetitie: 29 in vijf duels. Daar koop je niks voor, maar deze reeks zorgt er wel voor dat ik nu al uitkijk naar volgend seizoen.’’

RCL: Bontje, De Boer, Libbenga (’51 Jousma), Van Bemmel, Tromp (’63 Van der Tak), Van Westrienen, Brasker, Leugering, Wijnalda, Van Kins (’79 De Jong), Guijt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.