Grasshoppers weet weer wat verliezen is

Hielke Biemond
Basketbal

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers bleven de hele voorbereiding ongeslagen, maar verloren hun eerste competitieduel. Topclub Landslake Lions was na verlenging te sterk: 76-72.

Lange tijd had het team van coach Rick Driessen het beste van het spel. Onder leiding van Sharon Beld bereikte Grasshoppers een maximale voorsprong van 39-51 in het derde kwart. Vlak voor tijd kwam Lions langszij, en in de bij 65-65 noodzakelijke verlenging moesten de bezoeksters passen.

,,Ons gebrek aan ervaring speelde een rol, al voor de verlenging’’, zei Driessen. ,,We moesten te diep gaan, en werden onzuiver. Over een paar weken maken we dit soort kansen af.’’ De coach weigerde van een teleurstelling te spreken. ,,De eredivisie is dit jaar veel sterker geworden. Het wordt een slagveld om de topposities. Ik wil zeker meedoen in die race, want ik wil de speelsters beter maken. Ik geloof wel in deze ploeg.’’

Scores Grasshoppers: Beld 24, Messemaker 12, Van der Plas 11 (11 rebounds).

,,Na dertig wedstrijden weer eens een geel sheet’’, refereerde Jeroen Reitsema, coach van de mannen van Grasshoppers, aan het doordrukje van het scoreformulier dat naar het verliezende team gaat. Zijn team verloor het eerste duel in de promotiedivisie, van Voorburg: 95-94. ,,Aanvallend deden we het goed, verdedigend misten we Wouter Breel heel erg’’, zei Reitsema. De ervaren center heeft een bloedprop in zijn kuit gehad, en het is onzeker of hij dit seizoen nog in actie kan komen. Omdat Joey Schelvis ’onmogelijke ballen’ maakte, bleef Grasshoppers bij, maar de ploeg had (te) veel moeite met de Voorburgse guards Butter en Sewrattan. ,,We laten het toch zelf liggen’’, zei Reitsema.

Scores Grasshoppers: Schelvis 36, Van Rhijn 20, Grimbergen 11, Prins 11.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.