Nieuw Lisse pleit voor totaal rookverbod langs de lijn

Ed Olivier en Paul de Vlieger
Lisse

De fractie van Nieuw Lisse in de Lissese gemeenteraad wil dat er een rookverbod komt op de Lissese sportparken. Het raadslid Michael van der Laan pleitte hier in een commissievergadering voor bij zijn partijgenoot Cees Ruigrok, wethouder van sport.

Ruigrok, zelf een straffe roker, was niet onmiddellijk enthousiast. Hij wil het rookbeleid het liefst overlaten aan de sportverenigingen zelf. Als verhuurder van de sportvelden kan de gemeente een rookverbod afdwingen, maar Ruigrok is dat niet van plan. Hij noemde het alcoholbeleid van hockeyvereniging Hisalis als voorbeeld. De club heeft een alcoholvrije zaterdag ingesteld, waaruit blijkt dat er in de clubbesturen wordt nagedacht over gezond sporten voor jong en oud.

Van der Laan vindt dat de gemeente zelf stappen moet ondernemen. Nieuw Lisse overweegt een motie in te dienen met die strekking.

Bestuurslid algemene zaken van FC Lisse Cees Verburg is verbaasd over het voorstel van Nieuw Lisse. ,,Wij weten hier niks van. De grootste partij van Lisse heeft daarover niet met de grootste vereniging van Lisse overlegd. Maar dat kan natuurlijk nog altijd. Ik nodig ze van harte uit om eens met ons te praten.’’

Of zo’n gesprek ook tot een rookverbod op Ter Specke leidt, valt te betwijfelen. Verburg zelf is op voorhand namelijk geen voorstander. ,,Ik heb niet het idee dat het een issue is dat sommige supporters tijdens wedstrijden in de buitenlucht een sigaretje roken. Een slecht voorbeeld? Ja, dat is alcohol ook. Maar als we dat gaan verbieden, kunnen we de tent wel sluiten’’, zegt hij.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.