Nicole Beukers stelt teleur bij Wereldbeker

Hielke Biemond
Roeien

Nicole Beukers is bij de tweede Wereldbekerwedstrijden in het Franse Aiguebelette met de nationale dubbelvier niet verder gekomen dan een teleurstellende zevende plaats. De Leidse toproeister behaalde in de dubbeltwee met Inge Janssen drie weken geleden nog verrassend brons bij het EK. De dubbelvier werd toen vierde.

Desondanks wijzigde bondscoach Josy Verdonkschot alsnog de bemanning van beide boten door Beukers en Claudia Belderbos van plaats te laten wisselen. Helaas had dit in Aiguebelette niet het gewenste effect, al had het anders kunnen verlopen. In de voorwedstrijd werd nog gewonnen van het sterke Nieuw-Zeeland, dat in de finale als derde finishte. ,,In de herkansing hadden we duidelijk onze minste race’’, aldus Beukers, die met haar ploeg vervolgens wel de B-finale won.

Of dit resultaat nog voor verandering gaat zorgen, is onduidelijk. De dubbeltwee van Janssen en Belderbos eindigde in een sterk deelnemersveld op een keurige vierde stek. Doordat nu compleet andere ploegen deelnamen dan drie weken terug, is het echter lastig om een goede vergelijking te maken.

Krachtpatser Stef Broenink kreeg afgelopen week een flinke teleurstelling te verwerken. De roeier van Njord moest zijn plek in de Holland Acht afstaan aan Kaj Hendriks. Laatstgenoemde is een van de huidige wereldkampioenen in de vier-zonder maar herstellende van een ernstige rugblessure. De acht wordt als beter nummer geschat om Hendriks weer wedstrijdfit te krijgen, wat nu dus ten koste gaat van Broenink.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.