Rovers snijden remkabels van auto's in Kaag en Braassem door

Ivar Lingen
Roelofarendsveen

Doorgesneden brandstofleidingen, kapotte remleidingen en gestolen kentekenplaten. Maar liefst vijftien auto’s in Kaag en Braassem zijn het doelwit van een groep Roemenen die het hebben voorzien op benzine en kentekenplaten. De doorgesneden remleidingen zijn vermoedelijk een vergissing van de Oost-Europese benzinedieven: ze zijn verwisseld met de brandstofleiding.

Dat blijkt uit een toelichting op de politiecijfers, die gisteren tijdens het persgesprek over het district Alphen en Gouda bekend zijn gemaakt. Deze vijftien gevallen leiden tot een explosieve stijging van het aantal auto-inbraken in de maand april, legt vervangend districtschef René van Eck de verandering uit. In het regiogebied Kaag en Braassem en Nieuwkoop staat de teller van het aantal auto-inbraken in maart op 22, vorig jaar slechts zes.

Ook in Alphen aan den Rijn zijn er meer genoteerd, maar dat verschil is minimaal te noemen. Het gaat hier om 37 auto-inbraken in maart, tegen 35 in dezelfde maand vorig jaar.

De vier man sterke Roemeense bende is eind vorige maand in Roelofarendsveen door de politie aangehouden. Ze zijn niet op heterdaad betrapt, maar wel hadden ze inbrekerswerktuigen bij zich.

Volgens Van Eck was het werk van de Roemeense bende niet alleen gevaarlijk voor henzelf, maar ook voor de auto-eigenaren. ,,Als je nietsvermoedend in je auto stapt, de weg op gaat en er onderweg achterkomt dat ook je remleiding is doorgesneden, kan het fout aflopen.’’

Nu de politie de mannen heeft opgepakt, lijkt het probleem verholpen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.