Beheerder van Plexus krijgt onderscheiding

Wilfred Simons
Leiden

Ter gelegenheid van zijn pensionering is technisch beheerder Lex Haemers van studentencentrum Plexus Lex Haemers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Locoburgemeester Paul Laudy speldde hem de versierselen op tijdens een informele afscheidsbijeenkomst.

Hamers begon in 1981 als medewerker huishoudelijke dienst bij de toenmalige Universitaire Mensa De Bak. Daarna vervulde hij ’talloze functies’, voordat hij in 1998 betrokken raakte bij de oprichting van Plexus Studentencentrum aan de Kaiserstraat 25 in Leiden. Voor de verbouwing van de mensa tot studentencentrum was hij onmisbaar, omdat hij het gebouw op technisch vlak goed kende.

Haemers zag jaarlijks meer dan dertig studentenbesturen komen en gaan, die allemaal gebruik maakten van de vele vergader- en commissiezaaltjes in het gebouw. Hij verzorgde het technisch beheer, maar groeide ook uit tot een inspirator en een coach van de studenten. Hij ’zorgde ervoor dat de activiteiten van de studenten goed verliepen’, aldus Laudy. Hij stond dag en nacht voor hen klaar.

De technisch beheerder is ook bekend als folkliefhebber. In die hoedanigheid was hij tot 2003 bestuurslid van de Leidse folkclub Horus.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.