Bögl bouwt Leids spoorviaduct Kanaalweg

Binnert Glastra
Leiden

Aannemersbedrijf Max Bögl uit Amsterdam gaat de spooronderdoorgang op de Kanaalweg bouwen. Dat heeft de gemeente Leiden laten weten.

Vooral de plannen van Max Bögl voor hinderbeperking en veiligheid tijdens de bouw, en de geoffreerde prijs gaven de doorslag, stelt de gemeente. De aannemer ontwerpt en bouwt een ongelijkvloerse kruising voor voetgangers, fietsers, auto- en treinverkeer. Max Bögl start in de zomer van 2016 met de bouw. Voorafgaand aan de bouw worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen zoals een omleiding tijdens de ochtend- en middagspits.

De spooronderdoorgang vervangt de huidige spoorwegovergang Leiden – Utrecht en de fiets-voetgangersoversteek naar de Kanaalbrug. Hierdoor kunnen de veiligheid en doorstroming van het verkeer worden verbeterd. Op termijn kunnen meer treinen op het spoortraject Leiden-Utrecht gaan rijden. Bij de aanleg van de onderdoorgang op de Kanaalweg wordt meteen het wegdek vanaf de Lorentzkade tot aan de Plantijnstraat vernieuwd, onder andere met geluidsreducerend asfalt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.