’Bouw in landschap rond Zoeterwoude niet te voorkomen’

Zoeterwoude

CDA Zoeterwoude denkt dat de gemeenteraad realistisch moet zijn en dat bebouwing van de groene randen van de gemeente in de toekomst niet te voorkomen is. Fractievoorzitter Arjan Bakx woensdagavond tijdens een verkiezingsdebat in Zoeterwoude-Rijndijk: ,,Leiden staat te trappelen om ons in te lijven en het hier vervolgens vol te bouwen met woningen, dat is de afgelopen week gebleken. We kunnen beter kijken waar het kan, als het dan toch moet.”

De VVD vindt sowieso dat er uitgeweken moet worden naar de randen als er binnen de bebouwde grenzen geen ruimte meer is. ,,Waar wil je anders je Zoeterwoudse jongeren laten? Je jaagt ze weg als je het niet doet.”

Alleen Progressief Zoeterwoude en nieuwkomer Senioren Belangen Zoeterwoude blijven luid en duidelijk ’nee’ zeggen. PZ-fractievoorzitter Ruud Bouter: ,,Afgesproken is met de regiogemeenten om het landschap met rust te laten en afspraak is afspraak. Het Groene Hart moet beschermd worden. Bouwen, ja. Maar niet ten koste van het landschap. ”

Volgen Bakx zijn de kaarten inmiddels gewoon anders geschud. ,,We hebben boter op ons hoofd als we roepen dat we dit niet laten gebeuren. In Leiden zijn ze duidelijk: ze gaan zich qua woningbouw op de omgeving richten. En die omgeving, dat zijn wij. Zij hebben een behoefte, wij hebben de ruimte. Afspraak is afspraak? De medeondertekenaars van die afspraak denken er nu heel anders over.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.