La Place komt in Nutsgebouw Alphen

Marieke den Boer
Alphen aan den Rijn

Restaurant La Place komt in het Nutsgebouw in Alphen. Dat maakte de gemeente vandaag om 10 uur bekend in een speciale persconferentie. Alphen had zes biedingen binnengekregen van horeca-exploitanten en oordeelde dat La Place het beste concept en bod heeft voor het pand aan de Lage Zijde waar ook lang de Fortis-bank in huisde.

Het Nutsgebouw wordt de nieuwe ‘flagshipstore’ van La Place, een concept bekend van de V & D-winkels. Er komt een restaurant met terrassen en een serre, waarbij in open keukens wordt gekookt. Bovendien komt er een pizzeria met een houtgestookte pizza-oven. ,,Er zal veel aandacht zijn voor avondactiviteiten, in de vorm van een wijnbar, muziek en thema-avonden’’, zo beschrijft de gemeente in een raadsbrief.

Ook wordt de nadruk gelegd op de oude aspecten van het pand, zo komt er een vide en zal de dakconstructie zichtbaar zijn. In een bakkerijcafé worden straks producten voor thuis verkocht, zoals brood en patisserie. Ook kun je er in een zogenoemde food en non-food shop chocolade, jams, olie, azijn, en kookbenodigdheden en kookboeken kopen.

Bovendien komt er een vergaderlocatie. De opening van La Place staat gepland voor mei of juni 2016.

De Triangel

De gemeente geeft in de raadsbrief ook meer duidelijkheid over ‘de Triangel’, het plandeel dat VORM Ontwikkeling heeft gekocht. VORM wil op die plek onder meer 17 stadswoningen en 47 appartementen bouwen en 63 parkeerplaatsen.

Op de kruising van de Wielewaalstraat en Thorbeckestraat komt een appartementencomplex dat wordt gebouwd door Roosdom Tijhuis BV, met 39 appartementen, waarvan minimaal 18 huurappartementen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.