80-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude gevonden in Tsjechië

Ivar Lingen
Harrachov/Rijnsaterwoude

Het lichaam van de vermiste 80-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude is woensdag in het Tsjechische Harrachov gevonden. De demente vrouw, die ook terminaal was, was sinds 13 mei vermist en sindsdien niet meer gezien. Onderzoek op de lichaamsresten wees gisteren uit dat het gaat om M.F. van Beenen.

De vondst van het stoffelijk overschot, in een bos nabij het Tsjechische ski-oord, is bevestigd door het Nederlandse openbaar ministerie. Haar 55-jarige dochter is tot nog toe de enige verdachte in de zaak en zit al een paar maanden vast. Justitie vermoedt dat de verdachte een financieel motief had voor het laten verdwijnen van het lichaam van haar moeder.

Begin juni werd in Velsen-Noord de 55-jarige dochter van de vrouw aangehouden. In haar laatste verklaring bekende ze dat haar moeder thuis aan een natuurlijke dood was overleden en dat zij daarna het lichaam van haar moeder in de auto heeft meegenomen. Ze gaf ook de plek aan waar zij het lichaam had achtergelaten. Op dat moment is de zoekactie op touw gezet. Een woordvoerster van het openbaar ministerie kan niet zeggen hoeveel tijd er zat tussen de bekentenis en het opstarten van de zoekactie.

Eerder zei de verdachte bij de rechter-commissaris dat ze niet wist waar haar moeder was. Wel vertelde ze dat ze haar moeder - in levende toestand - had meegenomen in de auto. Daarmee was zij via Duitsland naar Tsjechië gereden.

Volgende week zal het OM vragen om de verdachte vast te houden tot en met de zitting op 12 september.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.