K&G roept op: ’Niet gooien naar optocht op 3 oktober’

K&G tijdens de optocht.

K&G tijdens de optocht.© Archieffoto Taco van der Eb

Liza Janson
Leiden

De Leidse Show & Marchingband K&G roept Leidenaars op om het tijdens het Leidens Ontzet gezellig te houden. Dat doet de club omdat er zou worden opgeroepen ’om te protesteren, beledigende dingen te doen of met voorwerpen te gooien richting bestuursleden en commissarissen van de 3 October Vereeniging’.

’Dergelijke acties zijn niet in het belang van K&G en verpesten het feest in onze mooie stad. Wij verzoeken eenieder dan ook om dit niet doen’, aldus Kunst & Genoegen in een verklaring op haar website.

Voor het eerst in tientallen jaren ontbreekt K&G 1 dit jaar tijdens de optocht en pleintaptoe. De 3 October Vereeniging legde deze sanctie op vanwege alcoholgebruik en andere incidenten. Onder veel Leidenaars is de verontwaardiging groot want, luidt het verweer, wie drinkt er nu niet tijdens de optocht? Het ging er heftig aan toe op social media. Waarbij een deel van de verwensingen ook de Leidse Show & Marchingband Amigo betrof.

Broodjeaapverhaal

Amigo benadrukt dat ze niets te maken met het weren van K&G. „Het is een broodjeaapverhaal dat wij betrokken zijn bij de uitsluiting van K&G. Het is absoluut niet waar.”

K&G is blij met alle steun die Leidenaars hen geven. ’Ook wij vinden het jammer dat K&G dit jaar niet optreedt tijdens Leidens Ontzet. De vele steunbetuigingen uit de Leidse bevolking doen ons goed en laten zien dat K&G bij Leiden hoort.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.