Deel slachtoffers boycot herdenking Ridderhofdrama

Redactie Leidsch Dagblad
alphen aan den rijn

Een deel van de slachtoffers en nabestaanden van het Alphense Ridderhofdrama boycot dinsdag de officiele herdenking. Ze houden hun eigen bijeenkomst van de schietpartij van 9 april 2011, waarbij zeven doden vielen en 16 gewonden.

,,Ik heb het de mensen aanvankelijk afgeraden’’, aldus Orlando Kadir, die ongeveer vijftig nabestaanden vertegenwoordigt. ,,Maar toen het aantal steeg, moest ik na lang wikken en wegen toch een alternatief organiseren.’’

De nabestaanden en slachtoffers die zich door Kadir laten vertegenwoordigen - onder meer om samen schadeclaims te eisen - hebben om uiteenlopende redenen moeite met de rol van de gemeente Alphen. En dan gaat het onder meer om de hulp, respect en nazorg, die als onvoldoende worden bestempeld.

De alternatieve herdenking, waarvoor zich 36 personen definitief hebben aangemeld, heeft om 13 uur plaats in Wet ’n Wild aan de Zekerplas. Ze trekken ongeveer een uur later wel naar het monument als daar de officiële herdenking, van het door Tristan van der Vlis aangerichte bloedbad, is afgelopen.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.