Renovatie sporthal en zwembad De Wasbeek

archieffoto dick hogewoning

archieffoto dick hogewoning

Erna Straatsma
Sassenheim

Zwembad en sporthal De Wasbeek in Sassenheim worden tijdens de zomervakantie opgeknapt. Beide accommodaties gaan enkele weken dicht.

Volgens Hans van der Linden, directeur van Stiwa - de beheerder van De Wasbeek - is renovatie van onderdelen van de sporthal hard nodig. ,,De kleedkamers worden gestript en opnieuw ingericht. Ze dateren uit 1978 dus het is tijd dat daar wat aan gebeurt.’’

Het zwembad krijgt een grotere tribune, een groter bubbelbad, een ’interactieve glijbaan’ en een schilderbeurt. De nieuwe tribune heeft 75 plaatsen in plaats van de huidige 35. De glijbaan krijgt een elektronisch, zelf bedienbaar, systeem dat geluids- en kleureffecten genereert.

,,Het zwembad gaat drie weken dicht’’, zegt Van der Linden, die op 18 juli met de werkzaamheden begint. ,,Op 11 augustus zijn we dan weer open.’’ De zomervakantie is een rustige periode voor De Wasbeek. ,,De sporthal wordt dan nauwelijks gebruikt. We kunnen eventueel uitwijken naar andere sportaccommodaties.’’ Stiwa heeft in Sassenheim ook de beschikking over sporthal De Korf.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.