Wilma Verver houdt de gemoederen bezig

Redacteur Leiden
Schiedam/Voorschoten

Een uitspraak van de rechtbank, een boze brief van het Schiedamse gemeentebestuur, een gemeenteraad die in spoedzitting bijeenkomt en een aangifte van fraude. De medio 2011 opgestapte burgemeester Wilma Verver houdt de gemoederen in Schiedam de afgelopen weken weer flink bezig.

Verver vertrok in 2006 uit Voorschoten naar Schiedam. Daar stapte ze twee jaar geleden op omdat ze verdacht werd van onrechtmatig declareren. De meest spraakmakende declaratie is wel het veiligheidsglas dat ze tijdens een verbouwing door aannemer Van den Tempel in haar huis liet aanbrengen. Ze ontving ruim 6300 euro van de gemeente Schiedam voor het glas, maar volgens de aannemer heeft ze dat bedrag nooit betaald. Lang hield Verver vol de rekening wel te hebben betaald, maar uit een tussenvonnis van de Rotterdamse rechtbank van 25 september blijkt het tegendeel. De uitspraak was aanleiding voor de gemeente Schiedam om op 7 oktober in een aangetekende brief Verver te sommeren alsnog 'aan haar verplichtingen jegens de aannemer te voldoen'. ,,Er is een zeer vervelende situatie ontstaan voor raad en college'', schrijven B en W. ,,Alleen mevrouw Verver-Aartsen is in de positie om deze kwestie voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen.''

Haar woordvoerder Klaas Wilting geeft aan dat hij 'voor wat betreft het veiligheidsglas van mening is, gezien de stukken die hij heeft gezien, dat het glas betaald is'.

Enkele raadsleden in Schiedam gaan aangifte doen tegen Verver.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.