Sterk FC Lisse verrast zichzelf met productiviteit

Hielke Biemond
Lisse

Het gebrek aan scorend vermogen leek één van de grootste punten van zorg voor FC Lisse. Een positieve verrassing was dan ook de productiviteit op de openingsdag van het seizoen. Met een comfortabele 3-0 overwinning op Excelsior Maassluis brak de topklasser met de traditionele opstartproblemen.

De rappe linksbuiten Koen Fokkema, nog kwakkelend tijdens de voorbereiding, sloeg aan het begin van de eerste én tweede helft op vrijwel identieke wijze toe, met een bekeken schuiver in de verre hoek. Dat verbaasde trainer Misha Salden niet. ,,We weten dat we een aantal jongens hebben die een doelpunt kunnen maken, waaronder Koen.’’

Zonder scorende spits hield Lisse zich vorig seizoen staande op het hoogste amateurniveau. De doelpuntenschaarste werd ruimschoots gecompenseerd door de indrukwekkende verdedigende kracht.

Met het vertrek van Hanne Hagary naar IJsselmeervogels is een belangrijk aanspeelpunt in de voorhoede weggevallen. Het gebrek aan balvastheid werd tegen Excelsior Maassluis redelijk opgevangen door de ijverige Renaldo Jongebloet, in één van zijn betere optredens. Met een knappe actie gaf hij de assist op Fokkema bij diens tweede treffer.

Voor doelpunten heeft Salden zijn hoop eveneens gevestigd op de van een ernstige knieblessure herstelde Mo Messaoud. De rechtsbuiten was er dicht bij. Een schitterende vrije trap ging via de kruising en de rug van de doelman net niet over de lijn.

Na een sterk begin verloor Lisse de regie en ontsnapte het dankzij de formidabele reflexen van doelman Mark de Vries aan de gelijkmaker. Met de tweede treffer van Fokkema was de dreiging voorbij. Toch zat Salden onrustig. ,,Doordat spelers nog niet superfit zijn, hadden we nooit écht controle.’’ Hij wilde waken voor euforie. ,,Deze ploeg heeft nog best wat zwakke plekken.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.