Museum Boerhaave wil nieuwe hoek bouwen

leiden

Het Leidse museum Boerhaave is met de Rijksgebouwendienst en het ministerie van OCW in gesprek over een complete verbouwing van de museumhoek die grenst aan het Vrouwenkerkhof. Dat blijkt uit een gezamenlijke brief van het museum en de buurtvereniging Maredorp aan het stadsbestuur en de gemeenteraad.

De verbouwing wordt uitgevoerd in verband met een herinrichting in het museum. Boerhaave maakt van de gelegenheid gebruik een compleet nieuwe hoek te bouwen, die beter aansluit bij de andere bebouwing aan het Vrouwenkerkhof. Dat zou niet alleen zijn om het museum in de etalage te zetten en er nog meer bezoekers binnen te krijgen. Een achterliggende gedachte is ook, zo stellen de schrijvers, om invulling te geven aan het voornemen het plein aantrekkelijker te maken.

Dat Boerhave en Maredorp hun brief schreven, is omdat er dit jaar sprake van was de naast Boerhaave gelegen pandjes ('de noordwand') aan de gebruikers van de ontruimende Vrijplaats Koppenhinksteeg te verkopen. Dat plan is toch vreugde van Boerhaave en Maredorp vooralsnog weer van de baan. Voor de zekerheid echter herinneren zij de gemeente er nog eens aan dat het de bedoeling was die pandjes op te knappen. ,,Een unieke gelegenheid om een combinatie museum-noordwand te realiseren'', aldus de briefschrijvers.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.