Derde overwinning op rij voor ontketend RCL

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

RCL is aan een sterke reeks bezig. Voor de derde keer op een rij werd de volle buit binnen gesleept door de manschappen van Stefan Luykx. Dit keer moest LYRA er aan geloven in de Bloemerd: 2-1.

De Leiderdorpers hadden het beste van het spel en kregen ook de beste mogelijkheden, maar vanuit het niets kwam de ploeg uit De Lier op 0-1. Voor de pauze zorgde Ruben Leugering echter weer voor evenwicht.

,,We kwamen helaas slecht uit de kleedkamer’’, vond Luykx. ,,Door een omzetting konden we weer corrigeren en vanaf dat moment denk ik wel dat RCL ook het meeste recht had op de overwinning. Wel moet ik zeggen dat zij nog de paal raakten na onze tweede treffer, maar over het algemeen hebben wij meer laten zien”, sprak de trainer.

Nick van Bemmel werd de matchwinner, even nadat de middenvelder daarvoor al een grote kans om zeep had geholpen.

Beledigingen

Kort voor tijd werd de wedstrijd nog even gestaakt vanwege beledigingen van de bezoekers aan het adres van de scheidsrechter. Na een korte afkoelingsfase kon er door worden gespeeld en steeg RCL door de zege naar de zesde plaats.

De achterstand op de nummer drie bedraagt ondertussen nog maar twee punten. Luykx: ,,Wanneer we elke week zoveel energie in een wedstrijd kunnen pompen, liggen er zeker mogelijkheden om meer uit dit seizoen te halen. Hopelijk beseffen die gasten dat ook. Het voelt steeds beter aan in elk geval.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.