Onrust over komst ’Polenhotel’ in Alphen

Erna Straatsmae.straatsma@hollandmediacombinatie.nl
Alphen aan den Rijn

Bewoners van de Steekterweg in Alphen aan den Rijn maken zich zorgen over de mogelijke komst van een ’Polenhotel’ in hun buurt.

De voormalige panden van een zorginstelling op nummer 29 zijn in beeld voor huisvesting van vijftig zogeheten ’arbeidsmigranten’. De Nieuwkoopse eigenaar B.J. Vossenberg heeft de gemeente hiervoor begin september om toestemming gevraagd.

De panden staan sinds 2012 leeg en zijn in 2014 aangekocht door vastgoedbelegger Vossenberg. Tot vier jaar geleden was de accommodatie in gebruik als doveninstituut van de stichting Kentalis Zorg.

De eigenaar wil de ruimte geschikt maken als tijdelijk verblijfsadres voor arbeidsmigranten, zo blijkt uit plannen die bij de gemeente Alphen aan den Rijn zijn ingediend. Het gaat om huisvesting van seizoensarbeiders die bijvoorbeeld in het boomkwekerijgebied van Boskoop/Hazerswoude werken. Een gespecialiseerd bedrijf, Huursnel, verhuurt 25 tweepersoonskamers voor een periode van drie tot zes maanden, in samenwerking met uitzendbureau voor arbeidsmigranten Otto Workforce.

Steekterwegbewoner Arno Boots zegt dat hij al meer dan 200 handtekeningen tegen de komst van een ’Polenhotel’ heeft verzameld. Op de website www.steekterweg.nl wordt buurtbewoners opgeroepen dit voorbeeld te volgen.

,,We verwachten problemen’’, zegt Boots. ,,Het wordt een soort short-stay-voorziening a la Groenendijk in Hazerswoude.’’ Boots stelt dat de Steekterwegbuurt al ruimschoots voorziet in opvang van arbeidsmigranten. ,,Iets verderop, achter Steekterweg nummer 90, is een complex met honderd arbeidsmigranten. We hebben ook een woonwagenkamp in de buurt, dus er zitten al genoeg mensen met een vlekje in de buurt, om het zo maar te zeggen.’’

In een brief aan de gemeente hebben de buurtbewoners hun bezwaren geuit. ,,Het lijkt ons goed als er eerst een kwalitatief goede discussie over deze aanvraag met ons wordt gevoerd’’, zegt Boots.

De gemeente heeft nog geen besluit genomen over de aanvraag van Vossenberg.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.