'Pas op voor overstekende obers'

'Pas op voor overstekende obers'. Archieffoto

Redacteur Rijn en Veen
woubrugge

Groepjes fietsers en obers met dienbladen vol verkoelende drankjes. Het is geen goede combinatie. Om botsingen te voorkomen, staan aan weerszijden van het terras van restaurant Disgenoten in Woubrugge sinds kort verkeersborden die fietsers waarschuwen voor overstekende obers.

Het is altijd al een probleem geweest bij het restaurant aan de Woudwetering. Zetten serveersters één stap over de drempel, dan staan ze direct op het fietspad. ,,Dit pad is onderdeel van een ANWB-fietsroute. Vooral in de zomer komen hier veel fietsers langs’’, zegt eigenares Ciska Verhaar.

,,Heel gezellig natuurlijk, maar soms ook gevaarlijk. We hebben eerder geprobeerd de situatie op te lossen door bloembakken voor de deur te zetten, maar dat had niet altijd veel effect. Het is één keer goed mis gegaan: een serveerster kreeg toen jus d’orange en rode wijn over zich heen.’’

Toen de Leidse Bernard Stöxen, eigenaar van Theehuis De Leidse Hout, onlangs te gast was bij Disgenoten en hij het bijna flink fout zag gaan, besloot hij de twee verkeersborden te doneren.

,,De borden staan er nu twee weken en het werkt echt’’, zegt Verhaar opgelucht. ,,Het is de beste oplossing sinds we drie jaar geleden open zijn gegaan. Als fietsers de borden zien, remmen ze direct af.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.