Slager gaat viral met barbecuebananen

Barbecuebananen met kchocolade.

Paul van der Kooij
Voorschoten

Als slager viral gaan op internet met een recept voor de barbecue waar geen vlees in voorkomt. Het overkwam Carla van Eijk uit Voorschoten, tot haar grote verbazing.

Toen ze drie weken geleden een foto van barbecuebananen deelde via Instagram en het bijbehorende recept via Facebook, was dat ’gewoon om klanten te inspireren’. Maar wat blijkt? Driehonderdduizend mensen klikten het bericht op Facebook aan en 7.000 mensen kwamen met reacties als ’Gaan we doen’. ,,Ook beloofden mensen elkaar uit te nodigen, precies waar we op hoopten. En iedere dag komen er nog reacties bij. Zoveel maakte zelfs het bezoek dat Koningin Máxima aan onze zaak bracht, twee jaar geleden, niet los.”

Ook Viva, Glamour en een nieuwsblad in België hebben inmiddels aandacht besteed aan de bananen waar met zachte hand melkchocolade met karamel en zeezout in is geduwd. „Desgewenst kun je ook Licor 43 likeur toevoegen.”

Het is wel zaak om de bananen niet direct boven de gloeiende kolen te leggen, maar een kwartiertje rustig te laten garen. En ze moeten zo liggen zoals je ze ook op tafel legt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.