Oegstgeest presenteert behoedzame begroting

Binnert Glastra
Oegstgeest

Wat kleine plusjes, licht hogere lokale lasten en onverminderde focus op het afbouwen van de veel te hoge gemeentelijke schuld. Ziedaar in het kort de uitgangspunten van de begroting die burgemeester en wethouders vrijdagmiddag stuurden aan de Oegstgeestse gemeenteraad.

De begroting leest als het rapport dat de Rekenkamercommissie vorige week opstuurde. Als het economisch tij niet al te zeer veranderd, heeft Oegstgeest de financiële zaakjes in 2019 weer redelijk onder controle. Tot die tijd blijft waakzaamheid geboden, want er zijn nog een paar flinke risico’s. Als de verkopen in nieuwbouwwijk Nieuw Rhijngeest of bezuinigingen niet gehaald worden wijst de opgaande lijn al gauw weer naar beneden.

Vooralsnog echter ziet het college van b en w geen aanleiding voor rigoureuze maatregelen. Wel worden de lokale lasten vrijwel allemaal aan de inflatie aangepast -de coalitie hoopt dit niet ieder jaar te hoeven doen. De afvalstoffenheffing gaat wel omlaag, waardoor huishoudens er naar verwachting niet al te veel van merken.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.