GroenLinks eist actie tegen hangjeugd Mors

leiden

GroenLinks Leiden eist dat de gemeente actie onderneemt tegen jongerenoverlast bij buurtcentrum Morschwijk in Leiden. Dat blijkt uit vragen van de partij aan het college van burgemeester en wethouders.

Het gaat om jongeren die met name 's nachts rondhangen bij het buurtcentrum. Daarbij maken ze herrie en zouden ze zich schuldig maken aan vernielingen, zoals het bekrassen van geparkeerde auto's. Ook zouden zij zich intimiderend opstellen. Volgens GroenLinks hebben buurtbewoners zich herhaaldelijk beklaagd en ook aangifte gedaan, maar gebeurt er niets. De partij vraagt het college van B en W om op korte termijn een plan van aanpak klaar te hebben.

De partij wordt mogelijk op haar wenken bediend. Komende maandag overleggen de politie en de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland met elkaar over de kwestie. De stichting verzorgt jongerenactiviteiten in buurtcentrum Morschwijk en kan mogelijk behulpzaam zijn. ,,Er zitten ook wel een paar jongeren bij die af en toe bij onze activiteiten komen, maar de meeste zijn van buiten de wijk'', weet Sibbele Wignand van het jongerenwerk. ,,Het is er een plek geworden waar twintigers elkaar ontmoeten, inderdaad vaak tot diep in de nacht. Dat veroorzaakt natuurlijk geluidsoverlast. En er schijnt ook wel eens met eieren gegooid te zijn nadat iemand er iets van zei. Het gaat om een grote groep en we gaan nu kijken hoe we het kunnen oplossen.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.