Roeier Gründer wint zilver bij Universiade

Gertjan van Geen
Leiden

Bij de roeiwedstrijden van de Universiade in het Koreaanse Gwangju heeft Peter Gründer een zilveren medaille gewonnen. De Leidenaar deed dat in de vier-zonder-stuurman met verder David Fox, Jasper Tissen en Vincent Klaassens aan boord.

Lang lag de ploeg zelfs op koers voor goud, maar in de eindsprint bleek de ervaren Duitse boot net te snel. ,,We hebben er alles uitgehaald wat erin zat. We konden de Duitsers lang van ons afhouden maar we hadden net te weinig over op de streep” sprak de roeier van Njord vanuit Zuid-Korea.

Het is zeker geen schande, de Duitsers roeiden dit jaar al een finale tijdens een Wereldbeker, terwijl de Nederlandse boot enkel bestaat uit talenten die nog niet eerder een internationaal toernooi roeide.

Het zilver was pas de tweede medaille (en het eerste zilver) voor de Nederlandse equipe aan deze ‘Olympische Spelen voor studenten’. Het evenement telt ongeveer 13.000 deelnemers uit 143 landen doen mee aan maar liefst 21 sportonderdelen.

Lichte roeiers Sebastiaan van Kints (Njord) en Ward van Zeijl (Asopos de Vliet) kwamen niet met een medaille thuis. Hun vier-zonder eindigde op de ondankbare vierde plaats.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.