Makkelijk weekje De Zijl en ZVL

Dirk Kloos
Waterpolo

De Zijl Zwemsport heeft de eerste wedstrijd na de winterstop overtuigend gewonnen. De ploeg van coach Niels Joor versloeg Het Y met niet minder dan 4-20.

De mannen van Niels Joor staan door deze overwinning op een gedeelde derde plaats. De achterstand op koploper Het Ravijn is maar drie punten.

Joor had een overwinning wel verwacht, maar niet dat het zo gemakkelijk ging. ,,We hebben in de winterstop hard door getraind en wat wedstrijden gespeeld. We startten nu tegen Het Y. Volgende week staan we weer stil en daarna spelen we tegen Vlaardingen. Die wedstrijd moeten we ook kunnen winnen. ”

De Zijl Zwemsport kwam tegen Het Y furieus uit de startblokken. Voor de arme hoofdstedelingen wakker waren, stond het al 0-9. In de derde periode ondervond De Zijl enige tegenstand, maar een wedstrijd werd het natuurlijk nooit meer. In de laatste periode zetten de Leidenaars nog even aan en werd de eindstand bepaald op 4-20. Joor: ,,We staan in de top dicht bij elkaar. We zullen moeten kijken hoe het gaat in de wedstrijden waarin het er echt om gaat.”

Rentree Turk

Bart Turk, die de eerste competitiehelft moest missen vanwege een ernstig motorongeluk, heeft weer zijn eerste minuten gemaakt. Van die gelegenheid maakte hij uitstekend gebruik, want hij werd direct topscorer met vier treffers.

De vrouwen van ZVL kwamen in de eerste wedstrijd na de winterstop uitstekend voor de dag. Het Ravijn, toch een gerenommeerde tegenstander waar ZVL het in het verleden vaak moeilijk mee had, was kansloos. Een geconcentreerd spelend ZVL won moeiteloos met 8-18.

Trainingskamp

Coach Tim van der Meer keek dan ook tevreden terug. ,,We komen net terug van een trainingskamp in Italië. We hebben daar lekker gewerkt en zijn duidelijk naar elkaar toegegroeid. We speelden een prima wedstrijd. Vooral verdedigend zag het er uitstekend uit. Extra pluspunt is het feit dat Marianne de Groot na een stage in Afrika weer van de partij is. Het is prima om haar er weer bij te hebben.”

ZVL kende geen enkel probleem met Het Ravijn. Al in de eerste periode werd de Nijverdalse ploeg teruggedrongen en stond er een 2-4 voorsprong op het scorebord.

Ook in het vervolg van het duel kwam de ongeslagen status van de Leidse startgemeenschap niet meer in gevaar. Het Ravijn had geen verweer op de goede aanvallen van ZVL. Via 3-7 begon het vierde speldeel met een 5-11 tussenstand. Ook in de laatste minuten verzaakte ZVL niet. De aanval bleef met scherp schieten en de verdediging zat dicht. De 8-18 was dan ook dik verdiend.

Topscorers voor ZVL waren Iefke van Belkum met vijf treffers en Brigitte Sleeking, die vier maal doel trof. Ook Marianne de Groot zette haar eerste speelminuten na haar stage met een treffer luister bij.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.