Alphen grijpt naast landelijke sporttitel

Zwembad De Hoorn.

Zwembad De Hoorn.© archieffoto

Loman Leefmans
Regio

Alphen aan den Rijn greep gisteren naast de titel van Sportgemeente van het Jaar.

Alphen behoorde tot de laatste vijf plaatsen die nog in de race waren voor de eervolle vermelding. Maar tijdens het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in Arnhem ging de titel naar Heerenveen.

Voor Sportgemeente van het Jaar 2017 werden gemeenten beoordeeld op diverse onderdelen door een vakjury. Hoeveel euro geeft de gemeente per inwoner uit aan sport, was er daar een van. En welk percentage van de bevolking is sportief actief? Ook de omvang van de plaatselijke voorzieningen zoals velden, hallen en baden telde mee, evenals het totale sportaanbod.

Alphen behoorde tot de laatste vijf, zo werd enkele weken geleden bekend, maar de zege zat er niet in. De Sportgemeente van het Jaar, die vooral gaat om breedtesport, moet niet worden verward met Topsportgemeente van het Jaar. Dat is geen verkiezing en heeft ook niets met de overheid te maken. Het gaat om een jaarlijkse vergelijking van (top)sportprestaties per stad, bijgehouden door een adviesbureau en waarbij Leiden de afgelopen jaren telkens hoog scoorde.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.