MboRijnland krijgt les van Museum Boerhaave

De tentoonstelling ’Antibiotica Brigade’.© Foto Museum Boerhaave

Janneke Dijke
Leiden

Museum Boerhaave en docenten van de opleidingen zorg en welzijn van MboRijnland hebben samen een les ontwikkeld over antibiotica-resistentie. Woensdag krijgen de eerste leerlingen de les voorgeschoteld. Museum Boerhaave stelt het lespakket vervolgens beschikbaar aan alle mbo-opleidingen in Nederland.

Sinds afgelopen voorjaar toert Boerhaave langs festivals en ziekenhuizen met een tentoonstelling over antibiotica. Een bezoek aan de kleine expositie in een Italiaans bestelbrommertje duurt ongeveer tien minuten.

MboRijnland is de eerste school die het museum aandoet. Voordat studenten gezondheidszorg de tentoonstelling bezoeken, krijgen ze les over antibiotica-resistentie en over het voorkomen van infecties. ,,Dertig docenten van MboRijnland hebben ons input gegeven voor deze les. We vullen elkaar echt aan’’, vertelt Marieke Verweij van het museum. Bij Boerhaave zijn ze blij met de mogelijkheid om informatie te geven aan de mbo-studenten. ,,Dit zijn uiteindelijk de zorgprofessionals die er dagelijks mee te maken krijgen in hun werk.’’

De samenwerking wordt donderdag gevierd. Dan wonen onderwijswethouder Paul Dirkse, bestuursvoorzitter MboRijnland Otto Jelsma en Boerhaavedirecteur Dirk van Delft een les bij.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.