Leidse Nachtraad trapt af met silent disco

Een aantal mensen achter de Leidse Nachtraad.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

De Leidse Nachtraad is een petitie begonnen voor een bruisender nachtleven in de stad. Vanavond laat ze voor het eerst daadwerkelijk van zich horen bij de visfontein achter het stadhuis.

Twintig bekende namen uit het Leidse uitgaansleven hebben de krachten gebundeld. Ze vinden dat er in Leiden na middernacht te weinig gebeurt. Er is een kroegcultuur, maar verder valt er weinig in de stad te beleven. Ze staan niet alleen in dit pleidooi. Hun petitie op internet is inmiddels meer dan 2250 keer ondertekend.

De Leidse Nachtraad wil deze petitie binnenkort aanbieden aan het nieuwe gemeentebestuur van Leiden. Ze hoopt dat de gemeenteraad initiatieven wil ondersteunen en soepel wil omspringen met vergunningen.

De inauguratie van de Nachtraad is vanavond tussen 21.00 en 23.00 uur op de Vismarkt. Op die plek houdt ze een silent disco. Bezoekers kunnen met een koptelefoon op het hoofd dansen. Elke organisatie krijgt ’spreektijd’ waarin een dj zijn best doet om het publiek te overtuigen van zijn genre.

Silent disco, Leidse Nachtraad, donderdag 19 april, 21.00-23.00 uur, visfontein, Vismarkt, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.