FC Lisse houdt stand in Harkema en promoveert naar tweede divisie

Haniff Harharah
Harkema

In een meeslepende strijd heeft FC Lisse zich zaterdag verzekerd van een ticket voor de tweede divisie. De 1-4 overwinning bij Harkemase Boys volstond ruimschoots na de 1-2 thuisnederlaag van afgelopen dinsdag. Een verre en bepaald niet vlekkeloze reis naar Friesland was daarmee meer dan de moeite waard.

Het ging zeker niet zonder slag of stoot in Harkema. Dat begon al met de busreis, die na een lunchpauze bij Emmeloord zo’n twintig minuten vertraging opliep omdat de chauffeur zijn voertuig niet meer aan de praat kreeg. Gevolg was dat de wedstrijd een kwartier later werd afgetrapt.

FC Lisse leek daar in de openingsfase nog een beetje last van te hebben. De gastheren kregen in het eerste kwartier twee levensgrote kansen om op 1-0 te komen, maar de vleugelspitsen Henny Bouius en Matthijs Hardijk faalden hopeloos voor het doel van Tim Orlowski.

Volley

Uit het niets bracht de niet geheel fitte Boyd Stevens de bezoekers na 32 minuten op voorsprong. Hij haalde met een volley hard uit en liet de verbouwereerde keeper Erick Jansema kansloos. Lisse ging zo de rustpauze in met een virtueel gelijke stand, maar kwam wederom slecht de kleedkamer uit.

De gasten mochten van geluk spreken dat Klaas Schotanus in kansrijke positie naast schoot. Ruim een kwartier na rust leek FC Lisse op rozen te zitten dankzij Rowdy van der Putten, die op aangeven van Rik Vermeulen profiteerde van een Friese flater.

Verlenging

Maar niets bleek minder waar, want uit een inworp kopte Schotanus de 1-2 binnen. Dat gebeurde tien minuten voor tijd, waardoor vrijwel iedereen zich verzoende met een verlenging. Zover kwam het niet, omdat invaller Murat Önal en Van der Putten met fraaie treffers voor de beslissing zorgden.

Voor het als tweede geëindigde FC Lisse leverde de winstpartij promotie op. Een jaar geleden kon de formatie van Robbert de Ruiter degradatie nog ternauwernood voorkomen. Nu gingen de afscheid nemende aanvoerder Tom Zoontjes, Orlowski en Richard van Heulen na afloop op de schouders.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.