Extra plekken in eerste en tweede klasse zondag

Gertjan van Geen
Leiden

Door het wegvallen van DRL, Woerden en OVV komen er volgend seizoen twee plekken vrij in de eerste klasse B. Dat heeft directe invloed op de promotieregeling vanuit de derde klasse. Voor de tweede klasse zijn in totaal drie extra plekken te vergeven.

Dat maakt de kans op handhaving voor DOSR en Teylingen groter en de kans dat SJZ en Alphen promoveren neemt daarmee ook toe.

Voor DOSR of SJZ valt na een ronde het doek. Die clubs spelen zondag tegen elkaar. De winnaar van dat tweeluik wacht een dubbele ontmoeting met de winnaar van AVV Alphen - GSC ESDO. Mocht Teylingen zich ontdoen van Full Speed dan treft het Aalsmeer of ODB.

In de tweede ronde zijn de winnaars zeker van de tweede klasse. De verliezers spelen op woensdag 8 juni onderling nog een beslissingswedstrijd. Zelfs de verliezer daarvan maakt nog kans op de tweede klasse. In een laatste duel op zondag 11 juni is de laatst overgebleven ploeg van de nacompetitie tussen 2D, 3C en 3D de tegenstander.

Uit de Leidse regio plaatste geen enkele ploeg zich voor de nacompetitie tussen de eerste klasse B en de tweede klasse C en D. Foreholte was lang op weg, maar verspeelde zijn kansen door een slechte derde periode.

De nacompetitie om een plek in de derde klasse ging door de vele terugtrekkingen en fusies helemaal niet door. Alle kandidaten, waaronder ASC, Warmunda en Altior spelend volgend seizoen in de derde klasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.