Remises RCL en TAVV

Tessa de Wekker
Zaterdag tweede klasse

In 2C leek RCL halverwege op rozen te zitten tegen Lyra (2-0), maar een korte inzinking na rust bepaalde de eindscore op 2-2. Spits Thom Wynalda bracht de Leiderdorpers met twee treffers aan de leiding en dat was volstrekt in lijn met de krachtsverhoudingen.

RCL verzuimde daarna het goede spel te belonen, waarna Lyra door twee defensieve haperingen bij de thuisploeg langszij kon komen. Trainer Ben Kottenhagen: ,,Dit is onze eigen schuld en dat is jammer gezien de andere uitslagen. Zij zijn slechts sporadisch voor ons doel verschenen en dan is het zuur om toch punten weg te gooien. Dat neemt niet weg dat ik bij vlagen echt goed voetbal heb gezien van RCL.”

Henry Egberts zag in 2B niet enkel een ‘papieren topper’, maar ook een boeiende strijd tussen twee hoogvliegers. Uiteindelijk kwamen TAVV en Woudenberg tot een gelijkspel: 1-1. ,,Die uitslag doet recht aan wat ik heb ervaren, hoewel de overtreding van Dieter Vreeken zwaar werd bestraft met een strafschop. In de slotfase, zo eerlijk moet ik zijn, hielp onze doelman Bart Vis ons er doorheen”, stelde Egberts vast. Vanaf elf meter kwam Woudenberg vroeg op voorsprong, maar kort na rust trok Erwin Groenendijk de stand gelijk voor de nummers twee en drie van de ranglijst.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.