Marcel Verburg blijft voorzitter FEB

Marcel Verburg. Archieffoto Taco van der Eb© Archief/Taco van der Eb

Hielke Biemond
Leiden

Marcel Verburg blijft nog tenminste een jaar voorzitter van de Federatie Eredevisie Basketball, de federatie van eredivisieclubs. Hij combineert die functie met het voorzitterschap van Zorg en Zekerheid Leiden.

Voorheen was het dragen van die twee petten niet mogelijk. Toen een half jaar geleden het FEB-bestuur opstapte, werd Verburg door de leden gevraagd tijdelijk de leiding over te nemen.

,,Dat is goed bevallen’’, vertelt hij. ,,Er is geen belangenverstrengeling. De clubs hebben nu gevraagd of ik het wil blijven doen. Ik heb ja gezegd, vooralsnog voor een jaar, omdat we voor belangrijke uitdagingen staan, zoals de nieuwe organisatie rondom Oranje en het ontwikkelen van een nieuw businessmodel voor topbasketbal.’’

Oud-international Bert Kragtwijk uit Lisse wordt bestuurslid technische zaken. Ramses Braakman, sponsor van ZZ Leiden, krijgt de portefeuille commerciële zaken en communicatie.

Verburg vindt het nieuwe bestuur niet te ’Leids’. ,,De leden kennen onze achtergrond. Het gaat hier om de belangen van het Nederlands topbasketbal.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.