McDrive in voormalig pand Leidsch Dagblad

archief anp

Loman Leefmans
Leiden

Er komt definitief een vestiging van McDonald's op de hoek van de Voorschoterweg en de Rooseveltstraat. Dat bevestigt wethouder Paul Laudy, die verder meldt dat het gemeentebestuur eraan mee wil werken. Dat is nodig, want er moet een kruispunt voor worden veranderd.

Walther Jacobs, exploitant van de McDonald's-vestiging aan de Leidse Beestenmarkt, liet anderhalf jaar geleden al doorschemeren dat hij plannen had voor een aparte McDrive in Leiden zuid-west. Die moest komen in het gebouw waar tot 2009 het Leidsch Dagblad was gevestigd.

Het plan voor een McDrive heeft de afgelopen weken ter inzage gelegen op het gemeentehuis. Daarop kwam één reactie binnen, van autowasstraat H2O. Dat bedrijf is naast het voormalige hoofdkwartier van deze krant gevestigd. H2O vreesde daar aan het zicht, vanaf de wegen in de buurt, te worden onttrokken door de talrijke reclame-uitingen van McDonald's. Beide bedrijven zijn inmiddels na overleg tot elkaar gekomen.

Wanneer en hoe het kruispunt van de gemeentelijke Rooseveltstraat en de provinciale Voorschoterweg wordt veranderd, dat is nog niet bekend.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.