Bijna prijs voor Kagia en Roodenburg

Hielke Biemond
Derde klasse

Op de slotdag van de competitie moet duidelijk worden welke ploeg kampioen wordt. Daarvoor zijn nog drie gegadigden, waarvan Kagia en SEV elkaar treffen in Lisserbroek. De ploeg van Jerry Ubink won overtuigend met 0-4 bij Oegstgeest, toevallig de ploeg waar de oefenmeester van de Kagianen volgend seizoen werkzaam zal zijn.

Voor de pauze was er nog enigszins sprake van balans, maar na de thee demarreerde de titelkandidaat weg. Opvallend genoeg werd het verschil gemaakt door invallers. Zo maakte Arjan van der Lans de eerste twee goals en volgden daarna Ramon Sluymer en Vincent van der Kamp.

Bij het Leidse onderonsje tussen LSVV’70 en Roodenburg kwam er geen winnaar uit de bus, maar voor beide trainers voelde de 1-1 wel zo. LSVV ’70 heeft nu een punt meer dan Lugdunum en kan de klus klaren tegen het belabberde Oosterheem om zich direct veilig te spelen, terwijl de ploeg uit Leiden-Noord het heft in handen hield in de derde periode. LSVV kwam in de eerste helft voortvarend voor de dag en de 1-0 van Geert Jan Jonk was een magere afspiegeling. Op slag van rust werd het zelfs gelijk door Wesley Lancel. Na de rust was er meer balans en kregen beide teams nog kansen op de winst.

Lugdunum kwam van een koude kermis thuis na een bezoek aan DWO (6-0). In de beginfase kreeg de ploeg van Hennie de Klerk drie grote kansen, maar uitgerekend na een rode kaart bij de thuisploeg kantelde het duel en stond het plots 3-0 bij rust. Na de pauze ging het snel weer fout voor de Leidenaars, voor wie nu nacompetitie dreigt, en was de wedstrijd gespeeld.

Docos maakte gehakt van het al tijden gedegradeerde Oosterheem (13-1). Maik Groote voegde vijf doelpunten toe aan zijn totaal, terwijl Mitchel Klein het doel vier keer vond. Melvin van Gent (2) en Erik van der Pot deden de Zoetermeerders nog meer pijn. Koudekerk kwam door tweemaal Akke Pennin op een riante 0-2 bij koploper SEV, maar na de pauze moest trainer Alex Redel met afschuw zien dat zijn ploeg de wedstrijd volledig uit handen gaf. De 3-2 in blessuretijd was daarbij extra pijnlijk.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.