Adoptieouders voor kale rotondes in zicht

Adoptieouders voor kale rotondes in zicht

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

Grote kans dat de drie kale rotondes in Roelofarendsveen er binnenkort een stuk vrolijker en kleurrijker bijliggen. De Rotonde Specialist wil de stukjes niemandsland adopteren voor een periode van vijf jaar.

De gemeente Kaag en Braassem bood de rotondes aan de Braassemerdreef, de Lasso, de Stationsstraat en de Rembrandt van Rijnsingel in 2011 al ter adoptie aan. Bedrijven die de Veense rotondes mooi wilden aankleden, mochten in ruil daarvoor een reclamebordje tussen het rondrijdende verkeer kwijt.

Twaalf lokale bedrijven toonden interesse en vroegen een informatiepakket met voorwaarden en tekeningen aan. Vele maanden en overlegmomenten later werd slechts één rotonde geadopteerd, door de Rabobank Groene Hart Noord.

Daarom werd onlangs ’de Rotonde Specialist’ benaderd. Dit bedrijf zoekt geïnteresseerde lokale bedrijven en organisaties die in ruil voor een geldbedrag een bordje op de rotonde willen zetten. De Rotonde Specialist schakelt vervolgens hoveniers in, die de rotondes volgens de geldende regels inrichten en onderhouden. Het scheelt Kaag en Braassem een hoop geld én de gemeente heeft er geen omkijken meer naar.

Binnenkort gaan de gemeente, de Rotonde Specialist en de stichtingen Groen Licht en Groei en Bloei in overleg. De gemeente hoopt dat nog voor de winter, of uiterlijk in het voorjaar van 2014, de rotondes kunnen worden verfraaid.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.