Haagse rechtbank worstelt met oordeel in bizarre ontuchtzaak

Maarten Bakker
Den Haag/Sassenheim

De Haagse rechtbank heeft een 57-jarige man uit Warmond vrijgesproken in een bizarre ontuchtzaak. Hij werd ervan beschuldigd dat hij met een 7-jarig meisje een spelletje had gespeeld, waarbij zij sperma van hem moest proeven.

Het kind was ruim een jaar geleden met haar moeder en haar broer op bezoek bij de verdachte die een caravan op een mini-camping had bij de Kagerplassen. Tegen etenstijd stelde hij voor om samen met het meisje een pizza te gaan halen. Ze reden echter niet naar een restaurant, maar naar zijn kantoor in Sassenheim.

Volgens het slachtoffer bedacht hij toen het spel om haar te blinddoeken, waarna zij allerlei producten moest proeven. Achtereenvolgens zouden pindakaas, suiker, hagelslag en ten slotte ’iets vies en plakkerigs’ voorbij zijn gekomen.

Overtuigd

Het openbaar ministerie was ervan overtuigd dat het in het laatste geval om sperma ging. Het kind kreeg een druppel van het ’plakkerige spul’ op haar hand, en veegde die af aan haar broek.

De officier van justitie eiste twee weken geleden tegen de verdachte een celstraf van tien maanden. De rechtbank oordeelde donderdag echter dat er onvoldoende bewijs is dat de man het bizarre proefspelletje met het 7-jarige meisje heeft gespeeld.

De rechtbank vond de verklaringen van het meisje bij de politie wel betrouwbaar. Maar omdat de verdachte de beschuldigingen ontkent, is dat onvoldoende voor een veroordeling.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.