Burgemeestersambt Noordwijk trekt 26 sollicitanten

Peter van der Hulst
Noordwijk

Bij de commissaris van de koning Jaap Smit hebben zich 26 kandidaten gemeld voor de functie van burgemeester van Noordwijk.

De sollicitanten - vier vrouwen en 22 mannen - zijn tussen de 42 en 60 jaar oud. Elf kandidaten zijn lid van de VVD, acht van het CDA, vier van de PvdA, twee van D66 en één van GroenLinks. Vijf kandidaten zijn al burgemeester of hebben die functie eerder vervuld. Zeventien zijn (voormalig) wethouder.

De nieuwe burgemeester treedt naar verwachting op 17 december van dit jaar in dienst. Daarmee wordt de op 30 juni 2011 ontstane vacature vervuld. Harry Groen werd destijds opgevolgd door waarnemer Jan Pieter Lokker. De aanstelling van een kroonbenoemde burgemeester werd uitgesteld om de dorpen in de Bollenstreek de gelegenheid te bieden over samenwerking te praten. Een moeizaam proces dat in een impasse is geraakt.

Jaap Smit voert de komende weken gesprekken met de sollicitanten, waarna de vertrouwenscommissie geselecteerde kandidaten uitnodigt voor een bijeenkomst. Deze sollicitatiecommissie doet vervolgens een aanbeveling aan de gemeenteraad. Naar verwachting begin november zal de raad twee sollicitanten aan de minister van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties voordragen, waarbij de voorkeur voor een van de twee wordt uitgesproken. Doorgaans neemt de minister die keuze over.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.