Fout bij herinrichting Korevaarstraat

Loman Leefmans
Leiden

Het is nog te vroeg om toe te geven dat bij de herinrichting van de Korevaarstraat een storende verkeersfout is ontstaan. Dat stelt het Leidse stadsbestuur naar aanleiding van opmerkingen door reizigersvereniging Rover. Die stelt dat de opstoppingen die zich voordoen bij de ingang van de Hoogvliet-garage ervoor zorgen dat lijnbussen ook vertraging oplopen.

De ingang van die garage bevindt zich in de Kaardesteeg. Daar ontstaat vaak een korte file op drukke momenten, en de colonne met wachtende auto's begint al op de Korevaarstraat. Bussen die richting Breestraat rijden, konden die rij altijd ontwijken.

Opstoppingen

Dat is in de nieuwe situatie niet meer het geval, doordat de Korevaarstraat is veranderd in twee smalle rijstroken met een middenberm. Bij opstoppingen moeten dus ook bussen in de rij aanschuiven. Rover heeft hier al eerder, en tevergeefs, voor gewaarschuwd. Busbedrijf Arriva bevestigt de fout, maar verwijst naar de gemeente.

'Net als Arriva zijn wij van mening dat het goed is om eerst een tijdje ervaring op te doen', zo staat in een verklaring die de gemeente Leiden uitgaf. 'Als in de praktijk blijkt dat een aanpassing nodig is, dan zijn er zeker maatregelen die we snel kunnen treffen. Daar gaan we nu niet op vooruitlopen'.

Vertraging

Mochten de bussen vertraging oplopen, zoals voorspeld, dan is dat volgens de lokale overheid geen ramp. 'Bij het Gangetje is het juist de bedoeling om het tempo er een beetje uit te halen. Daarnaast is de verwachting dat het aantal bussen dat eventjes op elkaar moet wachten, per dag beperkt is.'

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.