ZVL komt laat op gang

Tessa de Wekker
Leiden

De vrouwen van ZVL kunnen terugkijken op een solide eerste competitiehelft. De Leidse eredivisionist is na tien wedstrijden nog steeds ongeslagen en voert met 30 punten de ranglijst aan.

Zaterdag was ook PSV in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop niet opgewassen tegen de lijstaanvoerder. ZVL won in Eindhoven met 11-16.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen. De Leidse vrouwen kwamen maar moeilijk op gang. Halverwege stond de thuisploeg zelfs op een 8-7 voorsprong. In het tweede gedeelte van de ontmoeting lag het tempo van de bezoekers een stuk hoger en kwam de tiende zege van het seizoen toch nog eenvoudig tot stand.

De doelpunten kwamen van Brigitte Sleeking (4), maar ook van Femke van Aan (3) en Maud Koopman (3), die hun studie in Amerika voor even onderbraken. Iefke van Belkum scoorde ook driemaal.

De mannen van Katwijk hebben de kwartfinale van de Man Meer bekercompetitie bereikt. De ploeg van trainer Bas Willemsen was veel te sterk voor derdeklasser De Futen. De formatie uit Amstelveen kwam er met 21-7 nog genadig af. De jonge spelers van Katwijk lieten een prima indruk achter. Armand van Beelen was op schot met zes treffers. De volgende tegenstander is Aqua/Novio.

Het reserveteam van De Zijl Zwemsport bekert ook door. De Leidenaars waren met 7-6 te sterk voor MNC Dordrecht 2.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.