Culturele talkshow in Leiden

Theo de With
Leiden

Journaliste Yaël Vinckx begint met een culturele talkshow in Leiden. De eerste aflevering is zondag in het Rijksmuseum van Oudheden.

De talkshow duurt een uur en er schuiven vier gasten aan. Ze krijgen allemaal een kwartier om te vertellen waar ze mee bezig zijn: een nieuw boek, een tentoonstelling, een voorstelling, een cd.

,,Ze mogen zichzelf introduceren en worden daarna door mij geïnterviewd’’, vertelt Yaël Vinckx. ,,Tot slot mogen ze iets laten zien of horen; een liedje van de cd spelen of een boekfragment voorlezen.’’

Zondag ontvangt zij onder anderen schrijver Christiaan Weijts. Hij komt vertellen over zijn nieuwe roman ’De Linkshandigen’.

Ook de Leidse kunstenars Lenny Waasdorp schuift aan tafel. Yaël Vinckx: ,,Ik ben gegrepen door haar zelfportretten. Daarmee reageert zij op de schijnwereld van selfies, waar iedereen altijd maar blij en gelukkig is. Lenny’s portretten zijn juist duister en soms zelfs angstaanjagend.’’

Dansgroep ISH uit Amsterdam is de derde gast bij Podium Pitch. Met de voorstelling ’Like4real’ is het gezelschap in november in de Leidse Schouwburg te zien.

Het door BNN gevormde koor Golden Oldies sluit de talkshow af.

Podium Pitch, zondag 21 september, 15.00 uur, Rijksmuseum van Oudheden, Leiden, toegang gratis

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.