In de zomer ’veel doen voor weinig poen’

Alieke Hoogenboom
Leiden

Het is eigenlijk geen pas, maar een boekje op paspoortformaat. Met daarin kortingen en activiteiten die kinderen van 19 juli tot en met 31 augustus in Leiden en omgeving kunnen doen. Ook dit jaar verschijnt de VakantiePas voor basisschoolleerlingen, met als thema ’veel doen voor weinig poen’.

,,We willen rekening houden met gezinnen die minder geld te besteden hebben’’, legt projectleider Wim Biesheuvel uit. ,,Daarom hebben we ook met het Nibud samengewerkt. In het boekje staat een geldquiz en daarnaast tips hoe een kind met klusjes geld kan verdienen en het beste met zakgeld kan omgaan.’’

In het boekje zijn gratis activiteiten te vinden, zoals gouden munten zoeken in het Rijksmuseum van Oudheden of een speurtocht en slootsafari bij de kinderboerderij in de Merenwijk. Maar ook workshops met ouderen, zoals bewegen op muziek. Daarnaast kunnen ze met veel korting naar bijvoorbeeld het zwembad, Avifauna of eten bij de pannenkoekenboerderij. De VakantiePas wordt binnenkort uitgedeeld op alle basisscholen in de regio Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.