Duinrell heeft vergunning nieuwe attractie binnen

Duinrell krijgt iets vergelijkbaars als de Flying Ninjago die sinds 2012 in Legoland in Denemarken staat. archieffoto Legoland

Duinrell krijgt iets vergelijkbaars als de Flying Ninjago die sinds 2012 in Legoland in Denemarken staat. archieffoto Legoland

Marieta Kroft
Wassenaar

Duinrell heeft de vergunning binnen voor de nieuwe attractie die komend seizoen in gebruik wordt genomen. Dat heeft het attractiepark dinsdagochtend bekend gemaakt.

De attractie en  ook de naam wordt op 26 januari gepresenteerd. Afgelopen zomer werd al bekend dat het om een zogeheten sky-fly gaat. Het is de eerste keer dat de Duitse fabrikant Gerstlauer de attractie introduceert in Nederland. In Legoland (zie foto) draait de attractie onder de naam Flying Ninjago sinds 2012.

Bezoekers gaan in een van de twaalf stoeltjes naar een hoogte van 22 meter. Wie wil buitelen, of juist liever rechtop blijft zitten, kan dat zelf regelen. ,,Zo wordt de rit zo spannend als je zelf wil'', aldus Duinrell.

De attractie komt in de omgeving van de Mad Mill, op een stukje grond dat nu nog een grasveld is De eigenaars van Duinrell, Philip en Roderick van Zuylen van Nijevelt kondigden dit voorjaar al de komst van een nieuwe attractie aan, maar hielden zich op de vlakte. ,,Het is een innoverend en totaal nieuw concept. Duinrell zal het enige park in Nederland zijn met deze attractie'', aldus Philip Van Zuylen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.